Dit ben ik

Fotograferen is iets wat ik al van jongs af aan graag doe. Bijzondere momenten vast leggen, of gewoon een mooi beeld maken. Ik hou van rust en licht in een foto en daarmee wel alles zeggen. Oprecht en gewoon zoals het is, geen gedoe, en dan genieten.

Een aantal jaren heb ik als tekenaar bij architectenbureaus gewerkt waardoor ik wel op een andere manier naar de dingen om ons heen ben gaan kijken, wat weer terug komt in mijn fotografie. En door de camera kader je net zo lang totdat het beeld klopt.

Nu ik zelf moeder ben van drie zonen en een gezin heb, weet ik hoe kostbaar die momenten met elkaar zijn. En hoe mooi het is om die momenten weer terug te beleven aan de hand van mooie foto’s. Het liefst werk ik op een buitenlokatie waar er ruimte en daglicht is. Alleen voor mijn groeifoto’s maak ik een uitzondering en bouw ik mijn eetkamer om tot ‘studio’.

In 2011 ben ik begonnen met de studie toegepaste fotografie aan de FotoAcademie in de stad Groningen, om nog meer uit mijn fotografie te halen, dan een leuk kiekje. Na 2 jaar heb ik die afgrond en ben ik begonnen om van een hobby mijn werk te maken. In 2014 heb ik een workshop newbornphotography gevolgd bij awardwinning fotografe Kelly Brown en in 2017 een portretfotografie workshop van Agate Serge.

Ik houd van de kleur oranje, Groningen, gezellig eten met vrienden en een goed glas wijn, reizen, architectuur, licht, chocolade en natuurlijk het meest van mijn man en kids.

Lieve groet,
Anne Terpstra

Anne Terpstra

© anneterpstrafotografie